Ο στόχος μας στον τομέα δικαστηριακών υποθέσεων και επίλυσης διαφορών είναι η επίτευξη των ευνοϊκότερων αποτελεσμάτων για τον πελάτη, κατά τρόπο αποδοτικό, από την άποψη χρόνου και κόστους.
Σε γενικές γραμμές, το Κυπριακό σύστημα βασίζεται στο Αγγλικό νομικό σύστημα και στις αρχές του Κοινοδικαίου και της Επιείκειας. Σήμερα, οι περισσότερες διαφορές, επιλύονται στα Δικαστήρια και η διαιτησία και η διαμεσολάβηση εφαρμόζονται περισσότερο στις εμπορικές διαφορές και στα θέματα ακίνητης ιδιοκτησίας.
Ψηλά στην ιεραρχία βρίσκεται το Ανώτατο Δικαστήριο και ακολουθούν τα έξι Επαρχιακά Δικαστήρια, πέντε Κακουργιοδικεία, τρία Οικογενειακά Δικαστήρια πλέον του Οικογενειακού Δικαστηρίου Θρησκευτικών Ομάδων, πέντε Δικαστήρια Ελέγχου Ενοικιάσεων, τέσσερα Δικαστήρια Εργατικών Διαφορών, το Στρατιωτικό Δικαστήριο, το Διοικητικό Δικαστήριο και το Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας. Ακολούθως της προσχώρησης της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, το Κυπριακό Σύνταγμα έχει τροποποιηθεί, έτσι ώστε να δοθεί υπέρτερη ισχύς στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.
Η έμπειρη ομάδα του Δικαστηριακού τμήματος χειρίζεται υποθέσεις για άτομα και εταιρείες, σε ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων, περιλαμβανομένων των ακόλουθων: